Gezonde lippen tips

Zachte, verzorgde lippen – dat wil iedereen!  Zo zorg je goed voor je lippen.

Je gebruikt je lippen meer dan je denkt. Je praat, eet en drinkt ermee en je gebruikt ze als je lacht of zoent. Hou je van gezonde lippen, verzorg ze dan goed. Weten hoe? Dit zijn onze tips.

Hallo summerlove!

Lippen zijn het meest aantrekkelijke deel van een gezicht en volle, glanzende lippen maken jonger en stralender. Dat is dus een extra reden om je lippen met een lippenbalsem zacht, glanzend en soepel te houden. Hallo summerlove!

Lippen en zomerzon

In je lippen zit weinig melanine, de stof die schadelijke UV-stralen filtert. Daarom is het belangrijk je lippen ook in te smeren als de zon schijnt. Gebruik daarvoor een lippenbalsem met zonbeschermingsfactor (SPF) 10 of meer.

Lippenbalsem onder je lippenstift

Gebruik jij regelmatig lippenstift? Je beschermt je lippen én brengt je lippenstift egaler aan als je lippenbalsem gebruikt vóór je je lippen stift. Zo sla je twee vliegen in één klap.
 

Verbrande lippen? Niet nodig

Omdat de huid van je lippen dun en gevoelig is, verbranden je lippen makkelijk. Smeer je lippen daarom een paar keer per dag in met een specifiek lippenproduct met een zonbeschermingsfactor (SPF) van 10 of meer. Zo voorkom je uitdroging en pijnlijk verbrande lippen

Naar buiten? Bescherm je lippen tegen UV-stralen

Je huid maakt melanine aan. Die stof beschermt je tegen de schadelijke invloeden van UV-straling in zonlicht. En UV-straling is er ook als de zon niet zo fel schijnt. Omdat lippen weinig melanine kunnen aanmaken, is het extra belangrijk ze goed te beschermen als je naar buiten gaat. Gebruik daarom een lippenbalsem met zonbeschermingsfactor (SPF) 10 of meer. Niet alleen als het zonnig is, maar ook als de zon zich minder laat zien.

Hallo zachte lippen

Je ziet er graag verzorgd uit. Daarom gebruik je een gezichtscrème, bodylotion of verzorg je je handen. Maar wist je dat je lippen ook speciale verzorging nodig hebben?  Kies daarom voor een lippenbalsem die bij jouw lippen past.

Heb je nog vragen?

BLISTEX HEEFT ALVAST WAT VRAGEN BEANTWOORD

Welke blistex
past bij jou?

Daag jezelf uit en ontdek!

Beantwoord ten minste zes van de volgende vragen correct om te bewijzen dat je jouw lippen goed kent. Tot slot, als je twijfelt, vindt je de meeste antwoorden in de inhoud op de Blistex website.